BITKA NA TERENU Ishod prikupljanja potpisa iznenadio vodstvo HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković danas je Središnjem izbornom povjerenstvu stranke predao preko 45 tisuća potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a, kao i potpise za zamjenika i potpredsjednike. Plenković će na predstojećim unutarstranačkim izborima imati i veliku podršku među članovima HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, barem ako je suditi prema broju potpisa prikupljenih na njihovom terenu.

-Na području županije u dva tjedna prikupljeno je čak i više od očekivanog broja potpisa – potvrdio je koordinator Plenkovićevog tima za BBŽ, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli. Za Plenkovićevu kandidaturu, tvrdi Totgergeli, plan je bio prikupiti 2000 potpisa, no ta brojka na kraju je osjetno premašena.

-Do nedjelje je kandidaturu Andreja Plenkovića svojim potpisom podržalo čak 2346 naših članova, a ništa manje značajnu podršku nisu dobili ni članovi njegovog tima. Naime, kandidaturu Tome Medveda za zamjenika predsjednika stranke podržalo je 2206 članova, dok su Ivan Anušić, Branko Bačić, Oleg Butković i Zdravka Bušić, kandidati za potpredsjednike stranke, dobili 2116, 2090, 2074 i 2070 potpisa – ističe Totgergeli. To jasno upućuje, tvrdi, da za HDZ-ovo članstvo u ovoj županiji nema puno dvojbe oko izbora stranačkog vodstva i da njegov najveći dio daje nedvojbenu podršku Andreju Plenkoviću i njegovom timu.

-Izbori po principu „jedan član – jedan glas“ za sve stranačke funkcije i stranačka tijela uistinu su veliki iskorak u demokratizaciji stranke i po tome je HDZ ostvario najveći doseg od svih relevantnih političkih stranaka u Hrvatskoj. A za to je u najvećoj mjeri zaslužan upravo Andrej Plenković i to ljudi prepoznaju, a kad se tome još pridodaju i rezultati njegove vlade koja je dosad najuspješnija, onda je posve razumljivo da će Plenković i nakon 15. ožujka ostati na čelu HDZ-a i na jesen ga voditi do pobjede na parlamentarnim izborima – zaključuje Miro Totgergeli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!