ĐURĐEVAČKI SKUP Aktivnosti za Dan ružičastih majica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – U đurđevčkoj osnovoj školi je, uz podršku županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, obilježen Dana ružičastih majica. Tom prigodom predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić je održala interaktivno predavanja za učenike osmih razreda na temu vršnjačkog i obiteljskog nasilja te problematike vezane uz period odrastanja.

K tome, za učenike sedmog razreda djelatnici Policijske uprave Koprivničko-križevačke održali su predavanje i razgovarali s učenicima o nasilju putem društvenih mreža.

Završna priredba je održana u sportskoj dvorani, gdje je ravnatelj škole Danijel Domišljanović zahvalio svim sudionicima, učenicima, djelatnicima i gostima na mnogobrojnim aktivnostima kojima je obilježen ovaj dan i tako poslana poruka iz ove škole: NASILJE PRESTAJE OVDJE!

 Strukovna škola Đurđevac će se naknadno pridružiti obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Svojom sveobuhvatnom politikom s ciljem borbe protiv vršnjačkog nasilja, usmjeravaju se na prevenciju vršnjačkog nasilja u ključnim školskim okruženjima te promoviraju kulturu prijavljivanja vršnjačkog nasilja.  U okviru navedenog i ove godine obilježavaju Dan ružičastih majica i to na već tradicionalan način igranja međurazrednih utakmica, koje su upriličene u petak 28. veljače 2020. godine, s porukom “Recimo zajedno NE vršnjačkom nasilju”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!