UMIRILI SITUACIJU Koren: Nužno je smiriti tenzije u javnosti

FOTO: KKŽ
- #ostanidoma -

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren danas je prisustvovao koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i zdravstvenih djelatnika na temu koronavirusa. Koordinacija je održana u prostorijama koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, a sazvana je na temelju jučerašnje odluke Stožera koji je zaključio kako će se sastanci po pitanju aktualnosti u slučaju koronavirusa održavati redovito s ciljem pravovremene razmjene informacija i informiranja javnosti.

FOTO: KKŽ

Koordinaciju je vodio zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera Ratimir Ljubić koji je uvodno zahvalio svima na suradnji i kvalitetnoj komunikaciji. Župan Koren je potom izrazio zadovoljstvo načinom na koji sustav funkcionira kazavši kako je u ovom trenutku, osim provođenja svih potrebnih mjera prevencije potrebno raditi i na edukaciji te smirivanju tenzija u javnosti.

-Profesionalno i odgovorno vodite sustav i sve sastavnice funkcioniraju na najvišoj razini što je za svaku pohvalu. Trenutno je važno provoditi sve one smjernice i protokole koji su propisani od strane nadležnih državnih tijela, a naglasak treba staviti i na edukaciju te smirivanje javnosti koja je uznemirena. U tom smislu želimo poslati jasnu poruku kako je situacija pod kontrolom, spremni smo na sve scenarije, no u ovo trenutku uistinu nema potrebe za stvaranjem bilo kakve napetosti, što uostalom poručuje i ministar zdravstva Vili Beroš. Stanovnici Koprivničko-križevačke županije mogu biti mirni jer smo potvrdili spremnost svih sastavnica zdravstvenog sustava – naglasio je župan Koren.

FOTO: KKŽ

O aktualnom stanju prisutne je informirala ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

-U našoj županiji u ovom trenutku nema sumnje, niti pozitivnih na korona virus. Stanje se detaljno prati i nema nikakvih razloga za stanje napetosti među populacijom. Epidemiolozi su dežurni, zaprimaju pozive i savjetuju građane te još jednom apeliram da se u slučaju sumnje na koronavirus građani javljaju na naše otvorene telefone i ne dolaze direktno u ambulante – istaknula je Vadla.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15 sati, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

FOTO: KKŽ

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić je dodao kako je bolnica svojim kapacitetima, opremom te stručnošću medicinskih djelatnika u potpunosti spremna za prijem takvih pacijenata. Načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac informirao je kako su zemlje zahvaćene koronavirusom Kina, Južna Koreja, Iran, Hong Kong, Japan i Singapur te pokrajine Italije Lombardija, Veneto, Pijemont, Emilia-Romagna te da se ne preporučuje odlazak na navedene destinacije.

Stožer Koprivničko – križevačke županije kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije te će pravovremeno informirati javnost putem medija.

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za koronavirus mogu se pronaći na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!

- #ostanidoma -