UMIRILI SITUACIJU Koren: Nužno je smiriti tenzije u javnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren danas je prisustvovao koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i zdravstvenih djelatnika na temu koronavirusa. Koordinacija je održana u prostorijama koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, a sazvana je na temelju jučerašnje odluke Stožera koji je zaključio kako će se sastanci po pitanju aktualnosti u slučaju koronavirusa održavati redovito s ciljem pravovremene razmjene informacija i informiranja javnosti.

FOTO: KKŽ

Koordinaciju je vodio zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera Ratimir Ljubić koji je uvodno zahvalio svima na suradnji i kvalitetnoj komunikaciji. Župan Koren je potom izrazio zadovoljstvo načinom na koji sustav funkcionira kazavši kako je u ovom trenutku, osim provođenja svih potrebnih mjera prevencije potrebno raditi i na edukaciji te smirivanju tenzija u javnosti.

-Profesionalno i odgovorno vodite sustav i sve sastavnice funkcioniraju na najvišoj razini što je za svaku pohvalu. Trenutno je važno provoditi sve one smjernice i protokole koji su propisani od strane nadležnih državnih tijela, a naglasak treba staviti i na edukaciju te smirivanje javnosti koja je uznemirena. U tom smislu želimo poslati jasnu poruku kako je situacija pod kontrolom, spremni smo na sve scenarije, no u ovo trenutku uistinu nema potrebe za stvaranjem bilo kakve napetosti, što uostalom poručuje i ministar zdravstva Vili Beroš. Stanovnici Koprivničko-križevačke županije mogu biti mirni jer smo potvrdili spremnost svih sastavnica zdravstvenog sustava – naglasio je župan Koren.

FOTO: KKŽ

O aktualnom stanju prisutne je informirala ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

-U našoj županiji u ovom trenutku nema sumnje, niti pozitivnih na korona virus. Stanje se detaljno prati i nema nikakvih razloga za stanje napetosti među populacijom. Epidemiolozi su dežurni, zaprimaju pozive i savjetuju građane te još jednom apeliram da se u slučaju sumnje na koronavirus građani javljaju na naše otvorene telefone i ne dolaze direktno u ambulante – istaknula je Vadla.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15 sati, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

FOTO: KKŽ

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić je dodao kako je bolnica svojim kapacitetima, opremom te stručnošću medicinskih djelatnika u potpunosti spremna za prijem takvih pacijenata. Načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac informirao je kako su zemlje zahvaćene koronavirusom Kina, Južna Koreja, Iran, Hong Kong, Japan i Singapur te pokrajine Italije Lombardija, Veneto, Pijemont, Emilia-Romagna te da se ne preporučuje odlazak na navedene destinacije.

Stožer Koprivničko – križevačke županije kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije te će pravovremeno informirati javnost putem medija.

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za koronavirus mogu se pronaći na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!