ZA SVE GENERACIJE Osigurali novčanu potporu i za najstarije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Sve generacije, od beba do umirovljenika, svojim potporama nastoje pokriti u Štefanju. Ove su godine ponukani većim brojem najmlađih mještana općine, naknadu za novorođenčad s tisuću povećali na dvije tisuće kuna. Štefanje pokriva 70 posto cijene vrtića, osnovnoškolcima daje 500 kuna potpore, a srednjoškolcima tisuću. Na štefanjskih tisuću kuna su ranije mogli računati samo oni srednjoškolci koji prolaze s vrlo dobrim ili odličnim uspjehom, ali sada ju mogu dobiti svi, ističe načelnik Ivo Emić.

Načelnik Ivo Emić

– Ove godine odlučili smo ih potaknuti bez obzira na njihov uspjeh. Shvatili smo da i taj dio đaka treba potporu jer uglavnom su slabijeg imovinskog stanja, tako da će i oni sada dobiti tisuću kuna – kaže Emić.

Na tisuću kuna mogu računati i studenti, a potpore stižu i onima u zlatnim godinama. Umirovljenici s mirovinama do tisuću kuna imaju tisuću kuna potpore, a oni čija primanja nisu veća od tisuću i 800 kuna mogu računati na štefanjskih 500 kuna.

– Ove godine smo napravili testni primjer s obzirom na proračun, da vidimo kako ćemo to pokriti, barem one osnovne stvari za režijske troškove i slično. Tako da smo pokrenuli i taj projekt, analizirat ćemo ga, a možda i povećavati te proširivati na neki način – ističe Emić.

Oni koji imaju pravo na potporu Općine se slobodno, kaže Emić, mogu javiti općini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!