STUDENTSKE BRIGE Svoren: Do daljnjega smo na kruhu i parizeru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Restoran Snježana koji pripada trgovačkom centru KTC i koji bi ubuduće trebao „hraniti“ bjelovarske studente, izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama. Podsjetimo, Hotel Central zadnjim danom veljače naprasno je prekinuo suradnju bjelovarskom Veleučilištu tako da su studenti ostali kratkih rukava. Iako se žurno krenulo u potragu za novim koncesionarom, a na Javni poziv se javio KTC, ipak prije početka travnja teško da će biti riješeni svi potrebni uvjeti za pružanje usluge prehrane studentima. Ono o čemu se najviše raspravlja u kuloarima jest lokacija i udaljenost izabranog restorana. Mnogi se žale kako je KTC-ov restoran udaljen gotovo dva kilometra, a potrebnih 20 minuta hoda studentima će biti predugo da uspiju otići na ručak i vratiti se na predavanja. Ono što se još naglašava su prometne opasnosti koje vrebaju budući da na dijelu spomenutog poteza kojim bi gladni studenti trebali hodati – nema nogostupa. Ističe se kako je bilo mnogo boljih lokacija u samom gradu, a u ironičnom kontekstu ponovno je spomenuta i gradonačelnikova punica. Neki misle kako nitko ne bi imao ništa protiv da je koncesiju dobila upravo ona, budući da ima restoran u samom središtu grada. No, gradonačelnik je ponovio kako je uvjeren da bi mu neki „kožu ogulili“ zbog toga. Upitali smo glavne aktere ove priče što misle o novoj lokaciji i ponuditelju prehrane, bjelovarske studente.

Laura Mustač

– Jako smo nezadovoljni, o menzi nam se ništa ne govori. Pogotovo ne znam kako ćemo mi koji tu inače ne živimo do nove lokacije na drugom kraju grada. Nemam prijevoz pa ne znam bi li trebao tražiti druge ljude da me voze do menze? Trenutno je vrlo loše stanje. Dok čekamo da se otvori druga menza, mislim da nam kao studentima ostaje samo parizer i kruh ili štednja i kuhanje – svoje nezadovoljstvo je izrazio Nikola Svoren iz Našica. S njim se složila i kolegica Laura Mustač iz Zagreba.

– Menza će nam biti dosta daleko. Hotel nam je ipak bio pod nosom, pet minuta nam je trebalo do restorana. Već su nam rekli da ćemo do nove menze morati autom jer pješice bi predugo trajalo. Još smo prije čuli vijest o ukidanju dosadašnje menze, tako da sam već polako počela kuhati i pripremati se. Na žalost, dok čekamo menzu, sami ćemo se morati snaći – svjesna je Mustač.

Danijela Živković

– Nova lokacija studentske menze podosta je daleko. Očekivala sam da će biti negdje bliže, a na kraju je jako daleko. Za vrijeme čekanja nove menze najvjerojatnije ću kuhati jer ne planiram živjeti na pekarskim proizvodima. Tako da kuhinja ne gine – iskreno se požalila i studentica sestrinstva Danijela Živković iz Daruvara.

Dodajmo, otkako se počelo pričati o otkazu dosadašnjeg koncesionara i potrazi za novim, sve je manje studenata koristilo mogućnost prehrane u Centralu. Ostaje za vidjeti koliko će njih uistinu i koristiti mogućnost prehrane u novoizabranom restoranu na kraju grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!