NA EUROPSKOM TRONU Maričić otkrio tajnu uspjeha nakon novih medalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

WROCLAW – Hrvatska muška streljačka reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u streljaštvu u gađanju zračnom puškom u Wroclawu. Na prestižnom natjecanju predstavljali su nas Borna Petanjek i dvojica Bjelovarčana, Miran Maričić i Petar Gorša. Naši su strijelci ostvarili najbolji rezultat u drugom krugu kvalifikacija te tako ušli u finale protiv Rusije. Hrvatska se dobro držala sve do rezultata 10-8, a nakon toga slijedi moć Rusije i odvajanje na ukupnih 16-8. Hrvatska je uz ovo srebro osvojila i broncu u mješovitim parovima zahvaljujući Miranu Maričiću i Esteri Herceg.

-Ovo mi nije najveći uspjeh, ali je jedan od najvećih. Najveći uspjeh mi je osvajanje kvote za Olimpijske Igre na juniorskom prvenstvu svijeta – rekao je za portal Klikni.hr 22-godišnji Maričić koji soje sjajne rezultate pripisuje upornosti i treninzima

-Treniram svaki dan otprilike dva sata i tako već 12 godina za redom. Sljedeći cilj mi je podići intenzitet treninga jer se spremam odraditi par svjetskih kupova, dolazi mi i test-natjecanje u Tokiju – kaže Miran, dodajući kako je kondicija jako važna.

-Kondicija je vrlo važna u ovom sportu. Puška ima 5,5 kg što se možda na prvu ne čini puno, ali držati pušku i ciljati duži vremenski period može biti dosta zahtjevno za tijelo. Mišići se bez kondicije brže umaraju i teže je postići dobre rezultate – kaže Miran.

Streljaštvo preporučuje svima iako to nije sport za svakoga.

-Bitno je da trening ne gledate kao teret nego da u tome uživate, a s vremenom će doći i rezultati i da volite ovaj spot kao takav na prvom mjestu – zaključuje Miran kojemu najnovije medalje s Europskog prvenstva, vjerujemo, sigurno nisu i posljednje ove godine. (F. Belošević)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!