NOVA BOLNICA Sve je spremno za drugu etapu, otkriveno što slijedi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar u punom je tijeku, a radovi koji su krenuli prije mjesec i pol, idu prema planu. Projekt je to vrijedan 272 milijuna kuna u kojem će se nova bolnica prostirati na gotovo 19 tisuća četvornih metara. Na redovnoj Koordinaciji koju čine izvođač radova, nadzor, projektant, voditelj projekta te predstavnici bolnice sudjelovao je i Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

– Mogu reći da projekt ide očekivano. Veseli me da su prvi radovi, oni pripravni, već završeni. Uskoro kreće onaj drugi dio etape, a to su radovi koje ćemo svi zajedno vidjeti, betoniranje, dizanje etaža i sve što se iza toga skriva – rekao je Bajs.

Da sve ide zacrtanim tijekom potvrđuje i glavni inženjer gradilišta Mladen Hermanović, a otkriva i kakva je trenutno situacija.

– Izvršili smo uklanjanje postojećih objekata. U fazi je još zaštita građevinske jame na način pilotiranja i otpočeli su radovi na iskopu glavne jame, odnosno glavnog objekta bolnice. Rješavamo probleme koji se javljaju, ništa neuobičajeno u zemlji se izvode izmještanja i sve ostalo i to se radi paralelno. Izmještaju se komunikacije između starog i novog dijela bolnice i s time da u četvrtom mjesecu se očekuje već početak betoniranja temeljene ploče – ističe Hermanović.

Radovi ne ometaju funkcioniranje bolnice i zato posebnih problema nema, kaže Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

– Suradnja je izvrsna, nemamo za sada neke posebne probleme, sve se rješava u hodu i dobro funkcioniramo.

Allouch dodaje kako gradnja čini pozitivno ozračje, a ljudi jedva čekaju da se bolnica izgradi jer će se time njihove želje ostvariti. Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će povezivanje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu. Uvjeti liječenja poboljšat će se za oko 130 tisuća osiguranika. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!