PLODOVI MOSLAVINE Ekipa koja ima recept za visoke prinose i siguran otkup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Za novu proizvodnu sezonu se priprema čazmanska zadruga Plodovi Moslavine. Trenutno imaju 30 zadrugara i kooperanata koji uzgajaju krastavce, feferone i rog papriku. Mjesta za širenje ima, a ono što onima koji se odluče na suradnju nude je sigurnost, ističe upravitelj zadruge Vjekoslav Budanec.
-Svi oni koji se odluče pridružiti zadruzi dobivaju kompletnu stručnu pomoć i kompletnu tehnologiju uzgoja, sigurnost otkupa, kao i unaprijed poznatu cijenu koja se garantira prilikom potpisivanja ugovora – kaže Budanec.
FOTO Plodovi Moslavine
Ono što kooperanti zauzvrat moraju napraviti je pridržavati se zadanih pravila.
-Moraju voditi brigu o nasadu, stručno primjenjivati sredstva za zaštitu bilja, to je danas strogo regulirano. Zbog toga moraju i proći odgovarajuće školovanje. Kod tretiranja biljaka kemijskim sredstvima mora se voditi računa o pravilnom doziranju te se mora voditi evidencija o korištenju određenih sredstava – pojašnjava Budanec.
Ako se proizvede više otkupit će se i više, ali ugovara se prosječna proizvodnja, tako da nema razloga za bojazan da se neće uspjeti isporučiti zadano. U slučaju elementarne nepogode nema plaćanja penala zbog neisporuke, ali se savjetuje osiguranje usjeva.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!