SLUŽBENI POSJET Mađari potvrdili dolazak na ovogodišnju Terezijanu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mađarska Husarska delegacija posjetila je i obišla svoje kolege Husare iz Bjelovara. Glavna tema posjete bila je nova manifestacija koja se odvija na Bjelovarskom sajmu, a riječ je o zimskoj školi jahanja. No, Mađari su s bjelovarskim kolegama razgovarali o još dvije važne teme. Josip Trogrlić, predsjednik Bjelovarskih graničara Husara.

FOTO: DAVORIN POSAVAC

-Potvrdili su svoj dolazak na Terezijanu. I to ovog puta s više konja i pješadije – husara nego ranijih godina. Treća je tema bila dogovor na državnoj razini između našega saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske i njihovog saveza Budimpešte. Oni to zovu savezom vojne povijesti i konjaništva – kazao je Trogrlić dodavši kako je Mađarima namjera da se taj sporazum što prije potpiše. Bjelovar su izabrali jer godinama uspješno surađuju s bjelovarskim kolegama.

-Bili su oduševljeni posjetom našem gradu i Bjelovarskom sajmu gdje se održava zimska škola jahanja. Ovaj je vikend školom jahanja prošlo više od 120-ero djece i odraslih jer ima i odraslih koji nikad nisu sjeli na konja – priča Trogrlić.

Mađari su bili iznenađeni i uvjetima jahaone, štale i svime viđenim na sajmu, stoga im je cilj ovaj uspješan projekt kopirati i u svojoj zemlji. (PROMO)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!