RAJSKI VRT Odlučili popularizirati ljekovito bilje i zaposliti nove ljude

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Garešnici je u tijeku provedba projekta „Rajski vrt“ kojemu je glavni cilj povećati prilike za pozicioniranje na tržištu rada teže zapošljivim skupinama ljudi. Nositelj projekta je Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Garešnica, a partneri na provedbi su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Garešnica. Više o samom projektu otkriva garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.
– Projekt je vrijedan preko 800 tisuća kuna. Glavni cilj projekta je promocija i poticanje samozapošljavanja nezaposlenih i ranjivih skupina, ali i poticanje uzgoja ljekovitog bilja i cvijeća te učinkovita provedba strategije razvoja ljudskih potencijala – rekao je Bilandžija.

Osim edukacije, za koju je zadužen bjelovarski Centar za cjeloživotno učenje, za sudionike ovoga projekta osigurana je i sva potrebna materijalna infrastruktura. Pritom se ističe plastenik za uzgoj bilja u Poduzetničkoj zoni Kapelica. No, prije nego što krenu u plastenik, polaznici moraju proći teoretski dio. Do sada je održano više predavanja i radionica. Među polaznicima je bila i Garešničanka Mira Kovač.
– Jako je korisno, a desetak vrsta biljaka imam i kod kuće. Ne vidim razlog zašto čovjek tu edukaciju ne bi iskoristio i to na jedan kvalitetniji i prikladniji način. Bolje je proći teoretski dio nego da pogađamo što bi kombinirali– kaže Kovač.
Korisnim su ovaj projekt ocijenili i drugi polaznici, od kojih su neki najavili i mogućnost ozbiljnijeg pokretanja posla.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!