VELIKO SRCE Skupili novac za vrijedan medicinski uređaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvarski dom zdravlja dobio je novi medicinski monitor za mamograf. Akciju je pokrenula Liga protiv raka Daruvar, a događaj poput ovoga okupi donatore koji se spremno odazovu pozivu. Prvi mamograf za potrebe Doma zdravlja kupili su davne 2007. godine, no on više nije bio pouzdan. Pojedinosti o novom i starom mamografu zna Milada Sofka, predsjednica Lige protiv raka Daruvar.

– S obzirom na to da je uz novi mamograf nabavljen medicinski monitor nezadovoljavajuće jačine, slike su bile dosta nejasne. Zato smo nabavili onaj koji zadovoljava uvjete, od 5 inča. Monitor će biti u domu zdravlja Daruvar za potrebe naših sugrađanki, a najvjerojatnije će, kao i do sada, gravitirati i Grubišno Polje, Garešnica i po novom i Pakrac jer je tamo isto zbog loših uvjeta zdravstvena komisija ukinula pretragu – rekla je Sofka.

Cijene mamografa varirale su, ali nositeljice akcije same su se izborile za konačan iznos.

– Kada smo kretali u samu akciju imali smo informaciju da će ona biti u rasponu od 60 do 80 tisuća kuna. Međutim, kada su saznali da će to kupiti Liga, a ne Dom zdravlja, odnosno Ministarstvo ili Županija, ponuda je naglo narasla na 150 tisuća kuna. Zatim smo se borili da cijena ostane na razini na kojoj smo se dogovarali, a na kraju smo čak uspjeli i sniziti cijenu ispod 60 tisuća kuna – kaže Sofka.

Sofka kaže i kako je grad Daruvar prvi u državi po odazivu žena na preventivni pregled, a svim sugrađanima i tvrtkama zahvaljuje što su pokazali veliko srce i sudjelovali u akciji. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!