DRASTIČAN POTEZ Iz HSS-a istupilo 300 članova jedne od najvećih gradskih organizacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – HSS je ostao bez jedne od svojih najvećih gradskih organizacija. Iz stranke su, naime, istupili čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i 300-tinjak članova na području tog moslavačkog grada. Odlaze jer su, kažu, nezadovoljni politikom aktualnog stranačkog šefa Kreše Beljaka koji, kako stoji u službenom priopćenju za medije koje potpisuje Dinko Pirak, ne mari za ugled stranke i brine samo o poklonjenim saborskim mandatima. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Iako sam član gotovo četvrt stoljeća i kao takav obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme već gotovo isto toliko godina, zahvaljujući ponašanju Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, odlučio sam zajedno sa 300-ak članova Gradske organizacije HSS-a Čazma, izaći iz jedne od najstarijih stranki u Hrvatskoj, stranke čija načela sam prigrlio i podržavao svih ovih godina. Djelovali smo u skladu sa naukom njezinih utemeljitelja, velikih hrvatskih domoljuba, Antuna i Stjepana Radića.

Krešo Beljak nanio je neizmjernu štetu ugledu Stranke kršenjem Statuta, svojim izjavama u javnosti, ponašanjem i karakterom. Apelirali smo na njegovu savjest kao osobe da odstupi i da prestane uništavati stoljetnu haesesovsku tradiciju, međutim, očito je da Beljak ili nema savjesti ili morala kako bi postupio ispravno. Nije ga briga niti za ugled Stranke niti za ugled i želje njezinih članova. Krešo vozi po svome i ne zanima ga ništa drugo već samo poklonjeni saborski mandati koji su mu obećani od strane SDP-a.

Zbog toga cijela Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Čazma istupa iz HSS-a kojeg vodi Krešo Beljak te nastavljamo dalje djelovati kroz drugi oblik nezavisne lokalne političke opcije. Radi toga izražavamo duboko žaljenje,  jer smo neki u HSS-u proveli i po 30-ak godina. Čazmanski HSS bio je jedna od najbrojnijih i najuspješnijih organizacija HSS-a u Hrvatskoj.

 Naši apeli se ne čuju, naše primjedbe ne prihvaćaju. Stranka više nije ono za što smo se zalagali nekad, ne prati nauk svojih utemeljitelja, već se promijenila u neku novu tvorevinu nepoznate sudbine i upitnih korijena. To definitivno više nije Radićeva politika i ono što od HSS-a očekuje narod.

 Budući da ne podržavamo smjer u kojem Krešo Beljak vodi HSS zajedno sa njegovim društvom probranih podanika koji čine predsjedništvo stranke, istupamo iz Beljakove stranke, a odlaskom Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, svi naši članovi vratiti će se u HSS.

Jučer je održan posljednji Odbor HSS-a Čazme koji je pokazao složnost svih članova i JEDNOGLASNO je usvojena odluka o napuštanju Beljakovog HSS-a. Djelovati ćemo i dalje u istom sastavu, sa istom snagom i još većom voljom za dobrobit našega kraja i naših građana. Gradonačelnik, dužnosnici i naši vijećnici u čazmanskom Gradskom vijeću djelovat će i dalje za dobrobit našeg kraja u kojem živimo. 

 

Dinko Pirak, gradonačelnik Grada Čazme

Bivši predsjednik GO HSS-a Čazma

 potpredsjednik Županijske organizacije HSS-a

 član Glavnog odbora HSS-a


PODIJELI S PRIJATELJIMA!