DANI OTVORENIH VRATA Naglasit će ljepote, ali i opasnosti koje vrebaju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – U Virovitici se 06. i 07. ožujka održavaju Dani otvorenih vrata Hrvatskog planinarskog društva Papuk iz Virovitice i HGSS stanice Orahovica. Predsjednik papučkih planinara, Mario Ripli, odao je što se sve planira u dvodnevnom događanju.

Foto Facebok Hrvatsko planinarsko društvo Papuk

– U petak, 06. ožujka, u 18 sati, u Gradskom muzeju Virovitica održat će se putopisno predavanje našeg člana planinara koji je visokogorac, a uspinjao se na vrhove iznad 4000 metara. Vođen time, održat će predavanje uz prikaz svojih fotografija i opreme. Sve prisutne upoznat će s mogućim opasnostima, ali i  podijeliti savjete za buduće planinare koji se planiraju baviti visokogorstvom – kazao je Ripli.

Sljedećeg dana, aktivnosti će biti održane na vanjskom prostoru, na šetnici ispred Gimnazije. Glavni cilj predstaviti je sve ljepote, ali i opasnosti planinarstva.

– Na štandovima će biti prezentirana oprema koja se koristi tijekom spašavanja i naravno prezentirat će se i kako se ona koristi. Zapravo sve ono što građanstvo zanima u vezi samog planinarstva, planinarenja i spašavanja. Htjeli bi upoznati građanstvo s razlikom između poučnih staza, planinarskih staza te između šetanja gradom i šetanja po planinama. Namjera je da se shvati ozbiljnost tog, jednim dijelom i sporta, jer to nije obična šetnja niti hodanje gradom. Ipak je tu potrebna oprema, kondicija, a svakako i iskustvo – upozorio je Ripli.

Foto Facebok Hrvatsko planinarsko društvo Papuk

Budući da mnogi ne znaju razliku između obične šetnje i planinarenja, ovakva prezentacija prilika je za nova i poučna saznanja. Isto tako nije toliko poznato koje sve opasnosti vrebaju ako se ne pripremimo kako treba. Zato je prilikom planinarstva prisutna pomoć  HGSS stanice Orahovica.

– Pozivamo sve građane grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije te građane ostalih okolnih županija, neka se prošeću gradskom šetnicom, pridruže nam se i pitaju sve što ih zanima – kazao je Ripli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!