HRABRA ODLUKA Režu prirez koji je u proračun donosio više od milijun kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Prireznih škara se hvataju Čazmanci. U drugoj polovini godine će prepoloviti prirez koji će umjesto deset iznositi pet posto. Na takav su se potez odlučili zbog dobrog stanja proračuna, gospodarskog rasta, ali i želje za rasterećenjem građana. Čazmancima naime udar na budžet stiže s druge strane, pa je negdje nužno namete i smanjiti, smatra gradonačelnik, Dinko Pirak.

– Poskupjet će nam odvoz komunalnog otpada zato što moramo deponirati otpad na drugom odlagalištu. Naravno to će građanima donijeti nove troškove. Cijena će biti dupla u odnosu na dosadašnjih četrdesetak kuna pa će tako sada iznositi 78 kuna – kaže Pirak.

Zahvaljujući smanjenju prireza dijelu Čazmanaca će plaće barem malo narasti, što ovisi o tome koliko zarađuju. Iako rezanje prireza znači manje novca u gradskoj blagajni, Piraka to ne brine.

– Mislim da kroz redovite prihode i daljnje angažiranje na europskim projektima možemo to kompenzirati. Bit će to 600-tinjak tisuća kuna manje u proračunu, ali to ćemo nadoknaditi na nekim drugim stvarima. Prije svega, više ćemo raditi na projektima za europske fondove – rekao je Pirak.

Čazma od prireza godišnje uprihoduje 1,1 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!