NOVA TRANSPARENTNA APLIKACIJA Građani će motriti sportske klubove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar proširuje svoju transparentnost. I to kroz aplikaciju “SOM sport” kojom će se transparentnost provesti i u svim sportskim klubovima Sportske zajednice Grada Bjelovara. Vrlo je to važna aplikacija i za roditelje koji će uskoro moći vidjeti kako se troši njihov novac. Aplikaciju je razvila tvrtka Fortis Labor, a danas su direktor tvrtke Lorenzo Gašparić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak potpisali i ugovor o licenci.

– Vjerujem da će to doprinijeti i nama kao Gradu i građanima koji će moći vidjeti kako se troši njihov novac, ali isto tako i svima onima koji plaćaju određene članarine u raznim sportskim klubovima, a nikada nisu 100 posto sigurni gdje novac koji uplate završi. Grad Bjelovar točno će moći vidjeti koliko imamo stvarno sportaša u gradu, a koliko je taj broj do sada bio fiktivan – rekao je Hrebak. 

Hrebak dodaje da je od strane nekih klubova bilo negodovanja, no na kraju su svi pristali shvativši da će to i njima olakšati rad. Lorenzo Gašparić kaže da će sve članarine koje građani plaćaju ići digitalnim putem.

– Građani će biti zadovoljni što će sve njihove članarine plaćene klubovima ići jednim digitalnim putem. Sva komunikacija kluba prema roditeljima bit će isto tako kroz aplikaciju gdje će građani moći jednostavno plaćati te članarine preko mBankinga u bilo kojim poslovnicama – kaže Gašparić.

Pri potpisivanju ugovora sudjelovao je i tajnik Sportske zajednice Grada Bjelovara, Alen Kiđemet koji je izrazio zadovoljstvo uvođenjem aplikacije koja će, kako kaže, i Sportskoj zajednici olakšati posao te dati stvaran uvid u broj sportaša u bjelovarskim klubovima. Hrebak je najavio da se takav sustav digitalnog praćenja namjerava razviti i u kulturne, vatrogasne i druge sektore u Bjelovaru koji se financiraju iz gradskog proračuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!