NOVI UDAR KORONAVIRUSA Je li ipak upitno održavanje najvećih nadolazećih manifestacija?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA, BJELOVAR – Održavanje najduže cestovne atletske utrke u Hrvatskoj – 45. međunarodnog supermaratona Čazma – Zagreb pod upitnikom je zbog straha od koronavirusa. Čazmanski maraton treba se održati 29. ožujka, a organizatori ove 61 kilometar duge utrke pod nazivom Od kaptola do kaptola su Grad Čazma, Sportska zajednica Grada Čazme i Turistička zajednica Grada Čazme. Ovaj događaj među najstarijim je sportskim manifestacijama u državi. Trči se od 1976. godine i samo se jedne godine utrka nije održala i to zbog neposredne ratne opasnosti. Čazmanski maraton je među najvišem rangu natjecanja po Hrvatskom atletskom savezu.

-Kao i većina sudionika u sportskim natjecanjima i događajima gdje se održavaju velika okupljanja, i mi smo dobili naputak od Središnjeg ureda za šport da zajedno sa županijskim stožerima koji se bave ovom temom oko pojave koronavirusa dogovorimo hoćemo li održati svoje planirane aktivnosti ili ne – kratko je kazao čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak dodavši kako su temeljem tog naputka zatražili očitovanje županijskog Stožera za civilnu zaštitu. Trenutno čekaju očitovanje, a Pirak je spomenuo koliko mu je poznato da se raspravlja i o održavanju najveće proljetne sajamske manifestacije u ovom dijelu Europe – 23. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji je planiran od 27. do 29. ožujka.

-Mi smo sve pripremili da se maraton održi kako je i planirano, no ako on bude i odgođen, održat će se u nekom drugom terminu. Uglavnom, bit će održan – ili sad na proljeće ili u jesenskom terminu – istaknuo je Pirak.

Ima li kakvih promjena u terminu održavanja 23. Proljetnog sajma upitali smo direktora Davorina Posavca, no odgovor je isti kao i prije nekoliko dana – Sajam će biti održan kako je i planirano.

-Mi smo spremni! Sutra putujemo u Osijek, nakon toga u Viroviticu na Viroexpo, a poslije toga se vidimo u Gudovcu – optimistično je zaključio Posavac. Ostaje za vidjeti koliko će aktivno biti nadolazeće proljeće, te hoće li koronavirus pomrsiti račune organizatorima. U svakom slučaju planiranih manifestacija u nadolazećem razdoblju je pregršt.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!