NAJBOLJI OD NAJBOLJIH Marija i Miran zauzeli i županijski tron

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Marija Borković, članica ŽRK Bjelovar, najbolja je sportašica Bjelovarsko-bilogorske županije u 2019. godini, a najbolji sportaš Miran Maričić, član Streljačkog društva Bjelovar 1874. Odlučili su tako stručnjaci Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije koji su jučer najboljim županijskim predstavnicima u županijskom sportu podijelili priznanja i zahvalili na promociji našega kraja na sportskim terenima diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Borković, koja je nedavno primila i gradsko priznanje za najbolju sportašicu, sa svojom je ekipom osvojila treće  mjesto u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene, te odličnom igrom prestavljala Ženski rukometni klub Bjelovar  u Europskom Challenge Kupu. Sportašica je III. kategorije koju joj je dodijelio Hrvatski olimpijski odbor. Miran Maričić je u kineskom Putianu na finalu Svjetskog kupa u gađanju serijskom zračnom puškom zauzeo sedmo mjesto i ostvario kvotu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.  Na Europskom prvenstvu zračnim oružjem osvojio je ekipno šesto mjesto. Na Prvenstvu Hrvatske zračnom puškom osvojio je prvo mjesto.  Miran je vrhunski sportaš I. kategorije.

U skupnim kategorijama, titula najbolje županijske ekipe pripala je Ženskom rukometnom klubu Bjelovar, dok je najboljom momčadi proglašen Rukometni Klub Bjelovar.

U juniorskoj kategoriji titulu najboljih pojedinačnih sportaša u BBŽ odnijeli su Anja Popović, članica Taekwondo kluba Fox iz Bjelovara te Kevin Češljar iz istog kluba. Skupno, najboljima su proglašeni članice Streljačkog kluba Končanica i juniori Nogometnog kluba Bjelovar.

Najboljom kadetkinjom u županiji proglašena je Ema Bugarinović, članica Taekwondo kluba Omega iz Bjelovara, a najboljim kolegom njezin klupski kolega Bruno Grđan. Najboljom ženskom ekipom u kategoriji kadetkinja proglašene su članice Streljačkog društva Končanica, a momčadi Strijelci Streljačkog društva Bjelovar 1874.

U kategoriji sportaša s invaliditetom najboljom sportašicom u juniorskoj kategoriji proglašena je Marijeta Magdić, članica bjelovarskog kluba KUL PONG, dok je u seniorskoj kategoriji najboljom proglašena Marija Kasumović iz Atletskog kluba Sokol iz Bjelovara. Najboljim muškim sportašem s invaliditetom proglašen je Deni Černi, član Atletskog kluba invalida Otkos iz Grubišnog Polja, dok su titule najboljih ekipa pripale ženskoj ekipi Športskog saveza Osoba sa invaliditetom BBŽ i Atletskom klubu „SOKOL“ iz Bjelovara.

Posebna priznanja dobili su Petar Daskijević, Mislav Obradović, Ljubinko Crnojević, Dragutnin Hubak, Dejan Vukman, Slavko Bejuk, Milan Starčić, Đuro Čizmar, Siniša Slavinić, Taekwondo klub Bjelovar, a trofeje Športske zajednice BBŽ dobili su Dražen Stilinović, Zvonimir Iveković, HNK Daruvar i ŠRD Česma iz Bjelovara.  Posebno priznanje za doprinos i razvoj sporta u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji uručeno je županu Bjelovarsko – bilogorske županije Damiru Bajsu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!