ŠKOLA PLIVANJA Maleni Prigorci i Podravci uživaju na Cerinama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na Gradskim bazenima Cerine u Koprivnici u tijeku je škola plivanja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice. Školu financira Koprivničko-križevačka županija pa su ovih dana malene plivače obišli zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Školom plivanja u ovoj školskoj godini obuhvaćeno je 486 prijavljenih učenika trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Drago nam je da za ovaj projekt koji u kontinuitetu traje dulji niz godina vlada velik interes te da školarci s veseljem dolaze na bazene naučiti i poboljšati svoje plivačke vještine. Županija  veliku pozornost polaže na projekte koji potiču razvoj zdravih sportskih navika kod učenika, što je vrlo bitno posebice u ovom modernom vremenu nezdrave prehrane i sjedilačkog načina života. Naša je Županija jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, a osigurala je i prijevoz učenika. Oni su u sigurnim rukama kineziologa koji će ih naučiti kako razviti motoričke sposobnosti – kazao je prilikom posjete zamjenik Ljubić.

Županija financira rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja traje 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja. Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

Zamjenik Ljubić i pročelnica Mušlek su u kratkom druženju s učenicima Osnovne škole Kloštar Podravski koji su netom završili plivačku obuku,  saznali kako im se sviđa program obuke neplivača nakon čega su u društvu članice Uprave tvrtke Komunalac Dubravke Horvat i suradnica Sonje Šafar i Petre Bijač obišli sportski kompleks Cerine i upoznali se s cjelokupnom ponudom sportsko-rekreativnog objekta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!