KAZALIŠNI PROGRAM A. Čulina i M. Meić o varanju i ostavljanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povodom Međunarodnog dana žena svake se godine organiziraju različita događanja, a svoj obol ovom su prazniku dali i bjelovarski kazalištarci. U nedjelju je tako Bjelovarskom kazalištu postavljena dječja predstava ‘Dvije sretne sove’ koja je privukla velik broj velikih i malenih gledatelja.

– U Bj kazalištu svake su nedjelje na rasporedu predstave za djecu. Kako su dvije sove postale sretne otkrila su sva djeca i, naravno, njihovi roditelji. Prilika je to da osjete nevjerojatnu ljubav od strane glumaca, a ujedno i ljubav kao motiv koji se provlači kroz predstavu i koja upućuje na to da je ljubav u životu najvažnija – kaže Fabičević.

Međutim, ‘Dvije sretne sove’ nije jedina predstava koju igraju glumci iz bjelovarskog kazališta jer tu je i lutkarska predstava ‘Snjegović i njegov nos’ koja obilazi vrtiće, a iza kojeg stoji skupina odraslih lutkarica.

-U pripremi je i predstava ‘Samo stvari sreću znače???’, namjerno s tri upitnika, a premijera će biti krajem ožujka. Ista ta predstava sredinom ovog mjeseca ide na Hvar na festival profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade ‘ASITEj-a’. Inače, ovaj se festival u proteklih sedam godina održavao u Bjelovaru, a sada evo, ide na Hvar – kaže naša sugovornica.

Ni ovo nije sve što priprema vrijedna ekipa iz Bjelovarskog kazališta jer, kako kaže Maja, očekuje nas i prava lutkarska poslastica.

– U Bjelovaru 21. i 22.3. organiziramo i ‘Lutkarski kolaž’ na kojem će nastupiti mnoštvo mladih lutkara iz cijele naše regije sa svojim kratkim etidama, a za to smo raspisali i natječaj koji je otvoren do 10. ožujka. Najbolje će odabrati organizatorica i voditeljica ‘Lutkarskog kolaža’, lutkarica i dramska lutkarska pedagoginja Anita Malek koja će uz to održati i lutkarsku radionicu – najavljuje Fabiičević.

Tibor Martan, dramski pedagog koji je nedavno završio specijalistički studij, također će održati lutkarsku radionicu ‘Iz bakine škrinje’, a pozabavit će se tradicionalnim, dakle starinskim lutkama. Drugim riječima, svi sudionici imat će priliku vidjeti kako su izgledale lutke u vrijeme naših baka i djedova. Sve radionice su besplatne.

A danas, 9. ožujka, u kazalištu je na rasporedu gostujuća predstava Arijane Čuline i Milrelle Meić. Riječ je o chanson-cararetu nazvanom ‘Varaš ga, ne ostavljaš ga’. Uz Bjelovarsko kazalište, organizator ovog događanja je Narodna knjižnica ‘Petar Preradović’. Predstava počinje u 19 sati, a cijenaulaznice je 20 kuna. (D. Čerčić)

 

 

 

 

 

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!