KORONAVIRUS Otkazana jedna od većih manifestacija u središnjoj Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Samo sati pol prije nego što je nacionalni Stožer za civilnu zaštitu objavio nove preporuke i mjere za sprječavanje širenja koronavirusa, organizatori Viroexpa, jedne od najvećih gospodarskih manifestacija u središnjoj Hrvatskoj objavili su kako se ovogodišnje njezino izdanje odgađa.

– Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na koronavirus, to jedino razumna odluka, jer, iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetitelja i izlagača sajma naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora Viroexpa 2020.

Manifestacije, koja je trebala biti održana od 13. do 15. ožujka će, prema trenutnim najavama, biti održana na jesen.

– Plan je da ga možda spojimo s Agroexpom, ali to ćemo vidjeti, sve ovisi o tome kako će se odvijati situacija s koronavirusom, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama odakle nam dolaze izlagači. Ako sve bude u redu održat ćemo ga na jesen, ako ne, onda ga ove godine neće biti – rekao je Andrović.

U organizacijskom odboru su zaključili kako bi ih uvođenje higijenskih i drugih mjera za sprječavanje potencijalne zaraze, koje uvjetuje Stožer civilne zaštite, stajale više nego što će stajati otkazivanje manifestacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!