KRENULE PRIJAVE Velik interes izlagača za cvjetnu manifestaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovaru se drugi put zaredom održava Sajam cvijeća, ukrasnog bilja i sadnica. Povodom toga, Grad Bjelovar ovih je dana raspisao i javni poziv za sudjelovanje na sajmu. Ova cvjetna manifestacija održat će se 9. i 10. svibnja od 10 do 17 sati u centralnom gradskom parku, oko paviljona, na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru. Prošlogodišnjeg, uspješnog sajma, na kojem je bilo ukupno 37 izlagača, prisjetio se Miroslav Šmit, viši stručni suradnik za poljoprivredu pri Gradu Bjelovaru, ali i organizator ovogodišnjeg sajma. 

FOTO: FLORES FACEBOOK

– Izlagači su došli iz 23 što grada, što mjesta, tako smo imali izlagače od Varaždina, Novog Marofa, Lopatinca, Zagreba, Koprivnice, Nedelišća i tako dalje. Prošle godine izlagači su bili vrlo zadovoljni što se tiče potražnje, prodali su masu sadnica, a naši građani dolazili su i rekli da je ovo dobar potez – kaže Šmit.

Šmit dodaje da su baš kao i prošle godine, poslane pozivnice i prijavnice na 150 adresa, a već je stigla nekolicina popunjenih prijava.

FOTO: FACEBOOK FLORES

– Interes se pokazao i zato vjerujem da će ove godine sajam biti čak i posjećeniji nego prošle godine. Pročula se uspješnost organizacije, ali i sama posjećenost te veličina sajma. Park nam je stvarno cvjetao uz razno cvijeće i ostale izložene predmete koji su se na sajmu mogli pronaći – rekao je Šmit.

Javni poziv traje do 30. travnja, no u slučaju opravdanog razloga može se produžiti, kaže Šmit te dodaje i jednu zanimljivost. Naime, u bjelovarskom parku nalazi se više od 40 vrsta bilja, a u danima sajma taj će broj biti još veći, a park još ljepši. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!