NAJMLAĐI U AKCIJI Garešnički mališani sve više ekološki osviješteni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Grad Garešnica i Poduzetnički centar Garešnica i dalje aktivno provode ekološki projekt “Edukacijom do podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša na području grada Garešnice”. Od početka trajanja projekta provedeno je niz aktivnosti, među kojima su i eko radionice. Radionice su održane u Dječjem vrtiću te Osnovnoj i Srednjoj školi Garešnica. Projekt je sufinanciran iz europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost je više od 360 tisuća kuna, od čega je 291-na tisuća kuna bespovratna. Sve o projektu zna voditeljica Mateja Marijanović.

Foto Poduzetnički centar Garešnica

– To je projekt kojim se želi potaknuti i educirati sve dobne skupine stanovništva s područja grada Garešnice da postanu resursno učinkovito društvo u skladu sa smjernicama europske komisije vezane za gospodarenje otpadom i zakonom o održivom gospodarenju otpadom – kaže Marijanović. 

Marijanović kaže da su učenici već ekološki osviješteni.

– Prvo smo bili u Srednjoj školi gdje se kratko predstavio projekt, nakon toga su učenici sa svojim profesoricama radili kreativne stvari od prethodno prikupljenog otpada. Zatim smo išli u Osnovnu školu, u treće i četvrte razrede gdje nam se pridružio i gradonačelnik Josip Bilandžija – kaže Marijanović.

Foto Poduzetnički centar Garešnica

U ovom projektu svi pobjeđuju jer, dodaje Marijanović, učenici od skupljenih boca kupuju sladoled, vrtićarci su od razvrstanog otpada radili hranilice za ptice, a skupljali su se i čepovi za oboljele od malignih bolesti. Projekt je započeo u rujnu 2018., a traje do svibnja 2020. godine. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!