VIROVITICA ZA DJECU U tijeku milijunska ulaganja u vrtiće, škole i dvorane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – U Virovitici s ponosom ističu kako su Grad koji brine za djecu. Važan dio te brige su dječji vrtići, a posebno veseli gradnja onog u Svetom Đurađu koja se polako privodi kraju. Projekt je to od pet milijuna kuna sufinanciran iz Europskog poljoprivrednog fonda, zahvaljujući kojem će pet osoba pronaći posao, a 32-oje mališana će ondje moći pohađati vrtić. To će donijeti veliko olakšanje roditeljima mališana iz tog prigradskog naselja, ističe gradonačelnik, Ivica Kirin.

– Gradnja vrtića u Svetom Đurađu otvorit će mnoge mogućnosti mještanima grada Virovitice, a naročito mještanima prigradskih naselja, Svetog Đurđa, Podgorja i Golog Brda. Mještani više neće morati voditi svoju djecu u Viroviticu već će imati svoj vrtić – rekao je Kirin.

FOTO: FACEBOOK GRAD VIROVITICA

Roditelji s nestrpljenjem iščekuju otvorenje. No, Virovitica neće stati na vrtiću u Svetom Đurađu, otkriva Kirin.

– Plan nam je izgradnja vrtića u Milanovcu s obzirom na to da u tom prigradskom naselju živi velik broj djece i mještana. U Virovitici tako želimo podići standard predškolskog odgoja na veći nivo. Ako sve bude teklo prema planu, u sljedećoj pedagoškoj godini, u rujnu 2020. godine, kreću upisi djece u vrtić u Svetom Đurađu. Isto tako, u Gradu smo donijeli odluku i krenuli s aktivnostima prenamjene stare zgrade Centra za odgoj i obrazovanje u prostor koji će služiti za predškolski odgoj – kaže Kirin.

Misle u Virovitici i na one starije, a opet mlade – osnovnoškolce i srednjoškolce. Razloga za veselje tako imaju svi ljubitelji sporta jer projekt dvorane ide prema planu.

– Virovitica je nakon godina čekanja pred završetkom izgradnje i opremanja treće školsko sportske dvorane. Uz samu dvoranu, u tijeku je i izgradnja pristupnog trga koji će služiti Osnovnoj školi Vladimira Nazora, Centru za odgoj i obrazovanje te Učeničkom domu – kaže Kirin.

Riječ je o dvorani neto površine dvije tisuće 900 četvornih metara koja će biti primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. Sam pristupni trg će pak biti pravi gradski ljepotan.

– Ovo je zapravo veliki napredak, kako u obrazovanju tako i u sportu i rekreaciji jer radi se o školama gdje gravitira preko tisuću učenika, a trg će postati jedan od centara gdje će učenici moći boraviti za vrijeme i nakon nastave, ali bit će to i okupljalište ostalih građana. Osim prekrasnog prostora, uključujući popločane zelene površine i rasvjete, na trgu će biti posađeno desetak novih sadnica stabala kao i ostalog bilja. Sami troškovi izgradnje i opremanja dvorane i trga iznose više od 35 milijuna kuna što je jedna od najvećih investicija u gradu Virovitici – ističe Kirin.

To je ujedno posljednja faza izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Ukupna vrijednost cijele investicije, zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga, je više od  83 milijuna kuna. Centar koji radi već pet mjeseci je donio neusporedivo bolje uvjete. Umjesto 300 četvornih metara, danas je na raspolaganju čak tri tisuće četvornih metara, punih svjetla, u potpunosti prilagođenih djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, od učionica, sanitarnih čvorova, igrališta. Time je i omogućena nastava u jednoj smjeni koju pohađa 55-ero učenika iz Virovitičko-podravske, ali i Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. (PROMO)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!