BERNARDIĆ U BJELOVARU Obećao veće plaće i reformu poljoprivrede

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – SDP je jedina snaga za promjene poručio je sa sinoćnjeg predstavljanja Programskih smjernica za parlamentarne izbore u Bjelovaru šef SDP-a Davor Bernardić. Ključan zadatak koji su si socijaldemokrati zadali je podizanje životnog standarda. Kada dođu na vlast minimalna plaća će narasti na četiri tisuće kuna obećava Bernardić. No, to uvjerava, neće dodatno opteretiti poslodavce.
-Postojat će jedan period pripremnog razdoblja u kojem ćemo ljudima olakšati kroz olakšice u plaćanju zdravstvenog doprinosa. Cilj je dignuti minimalnu plaću na četiri tisuće kuna, a druga važna stavka je dizanje neoporezivog odbitka na pet tisuća čime će automatski plaća narasti za 330 do 500 kuna za više od 800 tisuća radnika – poručio je Bernardić.
Time će, tumače SDP-ovci, plaće za više od 800 tisuća ljudi narasti između 330 i 500 kuna. Drugo obećanje koje su dali i u Bjelovaru je da će reformirati hrvatsku poljoprivredu.
-Treba osigurati bolje kreditiranje poljoprivrednika, OPG-ovaca, ali i veće potpore. Želimo da imaju iste potpore kao i drugi poljoprivrednici unutar Europske unije – rekao je Bernardić.
Uz dizanje životnog standarda ključna zadaća je, ističe Bernardić, borba protiv korupcije jer u Hrvatskoj u kojoj je, kaže, zbog Vlade iselilo 176 tisuća ljudi, građani više ne vjeruju institucijama.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!