KORONAVIRUS Čeka se nalaz šeste testirane osobe u BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je na koronavirus do sada testirano šest osoba, a stotinjak osoba je pod nadzorom. Pet testiranih osoba je negativno, a za šestu se nalaz čeka.  Razloga za paniku nema, naglasio je dožupan Neven Alić.

Podsjetimo, za vikend je održana tiskovna konferencija na kojoj su bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predstavnici zdravstvenih službi kazali kako su spremni za sve moguće scenarije.

-Povećali smo kapacitete u bolnici tako da sada na raspolaganju imamo deset kreveta za opservaciju pacijenata i deset za izolaciju – kazao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch, dodajući kako je ta zdravstvena ustanova i kadrovski ekipirana za potencijalnu epidemiju.

Epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Vesna Grgić dala je kratke upute za sve koji posumnjaju na zarazu. Kazala je kako je izuzetno važno da ne odlaze osobno kod liječnika ili u hitnu službu.

-Svi koji posumnjaju na zarazu trebaju nazvati svog liječnika, hitnu službu ili dežurni telefon Zavoda za javno zdravstvo koji je svima na raspolaganju 24 sata dnevno, nakon čega će dobiti daljnje upute. Nikako neka ne odlaze osobno u liječničke čekaonice jer se na taj način povećava mogućnost zaraze – istaknula je dr. Grgić.

Župan Damir Bajs pozvao je sve građane na odgovornost.

-Trebaju biti prije svega odgovorni prema sebi i svojim najbližima te postupiti u skladu s preporukama zdravstvenih stručnjaka. Drago mi je što mogu istaknuti da je većina onih kod kojih je postojala sumnja na zarazu upravo tako i postupila – kazao je župan.

Na konferenciji je predstavljen i plakat Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s uputama o održavanju higijene s ciljem smanjenja mogućnosti zaraze.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!