VAŽNA ODLUKA Županija dobiva novo radno tijelo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Županijska skupština Bjelovarsko-bilogorske županije dobila je novo stalno radno tijelo – Povjerenstvo za osobe s invaliditetom. Cilj je da predstavnici osoba s invaliditetom sudjeluju i odlučuju o temama vezanim uz promicanje, zaštitu i osiguranje ljudskih prava posebice kada se ona kao i temeljna sloboda osoba s invaliditetom dovode u pitanje. Nije slučajno da se takvo tijelo osniva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Župan Damir Bajs podsjetio je po čemu se županija ističe kada je riječ o osobama s invaliditetom.
– Mi smo jedini samostalni osnivač ustanove u kojoj rade invalidi. Osim dakako još Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. Za potrebe invalida godišnje izdvajamo preko dva milijuna kuna – kaže Bajs.
Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom, Tomislav Novosel, naglasio je posebno intrigantnu temu vezanu uz školovanje osoba s invaliditetom.
– Treba znati kako se odnositi prema osobama s invaliditetom u smislu njihove preostale radne sposobnosti te što im treba dodati da oni budu u punoj funkciji i čak više od toga. Novi projekti su pred nama i ovaj odbor vjerojatno će doprinijeti jednom vrlo sinergičnom nastupu u smislu plasmana nekih dobrih aktivnosti vezane uz objekte, procedure, ustanove i tako dalje – rekao je Novosel.
Odluku o osnivanju Povjerenstva za osobe s invaliditetom kao stalnog radnog tijela još treba potvrditi Županijska skupština na sljedećoj sjednici. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!