ZAVRŠEN VRTIĆ U nove pobjede bez lista čekanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Dogradnja dječjeg vrtića u Čazmi vrijedna 6,2 milijuna kuna je završena, a svi mališani koji su dosad čekali svoje mjesto u vrtićkoj ustanovi, od danas kreću u nove izazove. Više informacija o radovima i preinakama prostora, otkrio je gradonačelnik Dinko Pirak.

– Povećali smo kapacitet vrtića i dobili nove sadržaje, od kuhinje, zajedničkih prostora kao i prostora za nove grupe. Zbog uređenja i teško uskladive situacije, nekih četrdesetak ljudi s djecom bilo je na čekanju – kaže Pirak.

Napokon stižu dobre vijesti i što se tiče dosadašnjih lista čekanja.

– Samo gradilište zahtijevalo je što manje kretanja. Roditelji su bili strpljivi i na tome im zahvaljujemo. Vrtić u svom punom kapacitetu počinje raditi, a lista za čekanje nema – ističe Pirak.

Cijene vrtića unatoč obnovi i proširenju objekta nisu mijenjane, iste su više od 10 godina, a sve u cilju kako bi predškolski odgoj svima bio dostupniji i kvalitetniji. Novac za proširenje objekta osiguran je preko Europskog fonda i Ministarstva poljoprivrede, dok je čazmanski gradski proračun bio uključen u manjem dijelu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!