DONACIJA Vrijedan uređaj za kirurgiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Liga protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije donirala je prijenosni aparat za aspiraciju Općoj bolnici Bjelovar, točnije Odjelu opće kirurgije. Ovom donacijom samo je potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja. Prisjetimo se, bolnica Ligi pomaže u nabavci reagensa za određivanje tumorskih biljega, medicinske opreme i medicinskih pomagala. Liga, pak, uz pomoć svojih brojnih akcija i prikupljenih donacija, pomaže bolnici. 

– Ove donacije jako su veliko postignuće kao i uspješnost prikupljanja uz pomoć građana. Mogu reći da ove donacije nisu samo od Lige protiv raka, nego od građana koji doniraju te također i drugih udruga koje s nama surađuju. Kao što je Biser – Udruga žena liječenih od karcinoma dojke i Klub laringektomiranih osoba. Donacijama želimo poboljšati što veću kvalitetu bolnice – kaže Želimir Bertić, predsjednik Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije.
Kirurg Neven Mesar zahvalan je što od Lige uvijek dobiju ono što je najpotrebnije.
– Najpotrebniji su nam ovakvi aspiratori koji služe za njegovanje i toaletu dišnih putova kod pacijenata koji su o tome ovisni – kaže Mesar.
Ligi protiv raka zahvalan je i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch.
– Te donacije osim što imaju dimenziju materijalnog, imaju i drugu dimenziju, a to je ono ljudsko. Ovo donacija samo nas podsjeća da u društvu još ima onih koji pomažu sustavu – rekao je Allouch.
Prijenosni aparat za aspiraciju vrijedi oko 6 tisuća kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!