OTKRIVAMO Škole u BBŽ spremne za online nastavu, zatvoreni će biti vrtići, kina, sportski objekti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Škole u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji spremne su za prekid nastave u učionicama i novi model online i TV učenja koji je od ponedjeljka najavljen za cijelu Hrvatsku. Kako nam je potvrdila županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport Vanja Posavac, u školama kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija priprema prema naputcima resornog ministarstva je trajala posljednjih nekoliko dana. Iako su nastavnici prvotno dobili naputak kako moraju biti spremni do ponedjeljka u 12 sati, očito će se s novim modelom u koštac uhvatiti i ranije. Posavac kaže kako su spremni na eventualne poteškoće.

Foto Facebook OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, Snježana Šeliš

-Očekujemo i moguće je da će doći do određenih pucanja sustava, ali Županija je spremna ponuditi svu potrebnu tehničku podršku. Ono što se posebno pojavljuje kao problem i čega smo svjesni i mi i ravnatelji jest činjenica da neka djeca nemaju prikladna računala i internet vezu. Na to ćemo, ako bude potrebno, reagirati i mi i ministarstvo – poručila je Posavac.

Iznenađenja nema niti u grubišnopoljskoj školi. Ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš potvrdila nam je kako još u ovim trenucima nisu dobili službenu obavijest o obustavi nastave, no shodno prijašnjim razgovorima – oni su spremni.

-Mi smo upravo sada imali sastanak sa županom Damirom Bajsom. Razgovarali smo o tome kada do toga dođe jesmo li spremni. I zaključili smo da jesmo. Odradili smo svi informatičku pripremu, a do ponedjeljka će sve biti jasno, do kada nam je i bio rok za pripremu virtualnih učionica i virtualne zbornice – kazala je Šeliš.

Osim škola, premijer Andrej Plenković najavio je od ponedjeljka ujedno i zatvaranje fakulteta i vrtića. Ravnateljica gradskog dječjeg vrtića Bjelovar, Anna Lauš, prije službene izjave o tome, ističe, namjerava obaviti razgovore s osnivačem, dakle Gradom Bjelovarom.

Foto Facebook Grad Bjelovar

Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara potvrdila nam je kako se osim nastave u školama, obustavlja i rad vrtića. Zatvorit će se kino, kazalište, muzej, sportski objekti, mjesni domovi. Detalji će biti poznatiji nakon hitnog sastanka gradskog Stožera civilne zaštite koji će biti održan u 13 sati. Bastijačnić Erjavec apelira na sve roditelje vrtićaraca, da ukoliko ikako mogu, da zbrinu svoje mališane. Ujedno je napomenula:

Foto Facebook Grad Bjelovar, Valna Bastijančić Erjavec

-Bit će samo jedna prihvatna skupina za tu djecu za koju roditelji nemaju gdje zbinuti. No, ja apeliram na roditelje ako ikako mogu, ako imaju bake, djedove, da ne dovode djecu u vrtić. Jer sva ova ne druženja su zbog zaštite svih nas – kazala je Bastijančić Erjavec dodavši kako oboljelih u Bjelovaru trenutno nema. No, velik je broj osoba pod nadzorom.

-Kino, kazalište, muzej neće raditi. Neće raditi sportski objekti. Korištenje usluga mjesnih domova – i taj dio zatvaramo. Mislim da je sada, u ovom trenutku, najbitnija zaštita ljudi – zaključila je Bastijančić Erjavec napomenuvši  još jednom da je nužno situaciju držati pod kontrolom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!