U SJENI KORONAVIRUSA Provjerili smo kakva je situacija s gripom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pored svakodnevnih priča o koronavirusu ne smijemo zaboraviti niti na gripu. Trenutno se nalazimo u trećem epidemiološkom tjednu, no dobre su vijesti da je gripa u padu. Saznali smo kakva je trenutna situacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
– Od 2. do 8. ožujka imali smo 254 oboljele osobe na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Već treći tjedan za redom gripa nam je u padu. Ukupno, od početka sezone, na području županije oboljela je 2 241 osoba od kojih je bilo cijepljeno 11 – kaže doktorica Sanja Smolčić.
Smolčić dodaje da umrlih na sreću nije bilo, a tijekom sezone najveći broj oboljelih je na području Bjelovara, Čazme i Garešnice. Što se tiče dobnih skupina, ove godine dominira skupina osnovnoškolske djece, od sedam do 14 godina. Smolčić kaže da i cjepiva još ima.
– Cjepiva ima i naravno da tko god želi još se uvijek može cijepiti budući da gripe još ima i sigurno će je biti još barem dva, tri tjedna, a vjerojatno i duže. Međutim, kada je gripa već među nama, moramo računati na to da cjepivo možda neće stići odraditi svoju funkciju i zaštiti osobu na vrijeme – rekla je Smolčić.
Podsjetimo, savjeti za gripu su ostati kod kuće, ne ići u ambulantu, već se od kuće javiti telefonom svom liječniku, snižavati temperaturu i piti puno tekućine. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!