ŽUPANOV GLAS: Sram vas bilo, političarite u vrijeme nacionalne pandemije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Damir Bajs poslao je na adrese medijskih kuća reagiranje na jučer održan sastanak gradonačelnika u Čazmi. Podsjetimo, gradonačelnici gradova Bjelovarsko – bilogorske županije sastali su se kako bi komentirali rad županijskog Stožera civilne zaštite. Okupljeni gradonačelnici osvrnuli su se i na županovu zabranu novinarki da snima video sa sjednice Županijske skupštine. Napisani članak možete pročitati ovdje.

-Cijeli svijet, pa tako naša zemlja i županija ima pandemiju Koronavirusa. To je izvanredna situacija u kojoj se reagira iz dana u dan, iz sata u sat. Mene kao župana premijer nijednom nije pozvao na razgovor, a nisam bio pozvan ni na Nacionalni stožer. Ja se zbog toga ne ljutim, to je normalno postupanje u ovim trenucima – kazao je župan dodavši kako ovo političarenje u vrijeme krize smatra apsolutno neprihvatljivim i neprimjerenim. Bajs je pojasnio kako članovi Stožera civilne zaštite imaju posla preko glave, a svoj posao obavljaju besprijekorno pa ne vidi problem niti u komunikaciji mailovima. Naime, Stožer nakon održanih sjednica redovito šalje priopćenja s održanih sjednica.

-Posao stožera nije da vrši političke konzultacije već da se bavi suzbijanjem koronavirusa. Odbacujem stoga navode gradonačelnika i mogu samo reći „sram ih bilo“ – oštar je bio Bajs dodavši kako je obaviješten da u svim školama ima dovoljno higijenskih sredstava, što je Županija prethodno i osigurala.

-Što se tiče prava pristupa na informacije, potpuno je jasno da svatko može snimati, emitirati ili raditi bilo što, u okviru onoga što je predviđeno. I sasvim sigurno, nijednom novinaru nije uskraćeno to pravo – kazao je župan Damir Bajs.

U poslanom županovom tonu nije pojašnjeno što točno znači emitiranje“ u okviru predviđenog“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!