SDP O KORONI Ostojić od Vlade traži mjere za roditelje, Jaić optužio Hrebaka za širenje panike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – SDP će inzistirati da Vlada u hitni paket mjera na kojem se radi zbog aktualne situacije s koronavirusom uvrsti punu plaću za roditelje koji od ponedjeljka ostaju kod kuće s djecom te besplatni Internet za učenike za vrijeme održavanja online nastave. Poručio je to s konferencije za novinare danas u Bjelovaru potpredsjednik te stranke Rajko Ostojić, dodajući kako SDP spomenute mjere smatra „minimumom minumuma“.

-U ovoj situaciji moramo na umu imati Obiteljski zakon prema kojem dijete mlađe od 15 godina ne smije ostajati samo kod kuće odnosno netko treba biti s njim. Zbog toga država mora, uvažavajući rodno ravnopravnost, osigurati punu plaću za roditelja koji će ostati s djetetom – kazao je Ostojić, apelirajući na građane da se u ovoj situaciji nikako ne oslanjaju na pomoć baka i djedova, s obzirom da su stari ljudi najugroženija skupina kad je riječ o zarazi koronavirusom.

Ostojić je kazao kako SDP pozdravlja inicijativu da se nastava u narednom razdoblju održava putem televizije i online, no smatra kako Vlada s operaterima treba u tom razdoblju treba dogovoriti besplatan Internet za učenike. Ako se spomenute mjere ne nađu u paketu zakona o kojima će se glasovati idući tjedan, SDP će ih pokušati „progurati“ uz pomoć amandmana.

Osim Ostojića, na aktualnu situaciju s koronavirusom na lokalnoj razini osvrnuo se šef SDP-a BBŽ Tihomir Jaić. On je pohvalio županijski Stožer civilne zaštite te se osvrnuo na jučerašnju press konferenciju bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka i gradskog Stožera, optuživši ih za širenje panike među ljudima.

-Hrebak je na konferenciji najavio zatvaranje trgovačkih centara i gradske tržnice i to je sigurno jedan od razloga zbog kojeg su Bjelovarčani jučer masovno pohrlili u trgovine u nabavu namirnica. Ovim putem apeliram da se bjelovarska gradska tržnica ne zatvara do daljnjeg kako bi građani imali gdje kupiti hranu – kazao je Jaić, dodajući kako smatra da bi to značilo i propast za stotinjak lokalnih OPG-a. Dodao je i kako država treba stati iza poljoprivrednika. Njegov stranački kolega, gradski vijećnik Nenad Nekvapil zatražio je pak sazivanje sastanka s lokalnim gospodarstvenicima kako bi se vidjelo na kojim im način Grad može pomoći u ovoj situaciji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!