IZ BOLNICE PORUČUJU U tijeku je reduciranje hladnog pogona i rada u ambulantama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vodstvo Opće bolnice Bjelovar u ovim trenucima donosi nove smjernice koje se tiču pružanja zdravstvenih usluga. Više informacija otkriva ravnatelj bolničke ustanove Ali Allouch.

-Moramo se organizirati unutar svojih redova ovdje da vidimo koliko imamo ljudi s kojima raspolažemo. Mi imamo upute od kriznog stožera Ministarstva zdravstva, potrebno je reducirati hladni program i rad u specijalističkim ambulantama – otkrio je Allouch dodavši kako će detalji biti poznati tokom dana. Tako će i pacijenti točno biti obaviješteni kako se ponašati i što očekivati.

-Mi smo već poduzeli mjere na povećanju kapaciteta za izolaciju, a sada radimo potrebne predradnje kako bi povećali kapacitete prostora za opservaciju – istaknuo je ravnatelj potvrdivši da stanje drže pod kontrolom i poduzimaju sve korake, u skladu s preporukama Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera.

Podsjetimo, ovo je dokaz kako se stvari mijenjaju iz dana u dan. Još prošli tjedan smo dobili informaciju kako sve zdravstvene usluge idu prema unaprijed predviđenom planu. Bilo da je riječ o pretragama ili zakazanim operacijama. A operacije su se još mogle i zakazivati. Tada o reduciranju zdravstvenih usluga nije bilo riječi. Članak možete pročitati ovdje. Ostaje za vidjeti na koji način će se one sada mijenjati i što će biti sa svim pretragama koje se primjerice, čekaju mjesecima. U svakom slučaju, evidentno je da pacijenti neće ostati bez zdravstvene skrbi koja zahtijeva hitnu obradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!