TOTGERGELI ZADOVOLJAN Rezultat unutarstranačkih izbora u BBŽ je očekivan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Andrej Plenković i njegov tim uvjerljivi su pobjednici unutarstranačkih izbora i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Plenković je na ovom području dobio šest puta više glasova od drugog kandidata za predsjednika stranke, Mire Kovača, točnije 85 posto glasova. Slično je bilo s drugim kandidatima, kaže Plenkovićev koordinator za BBŽ i šef županijskog HDZ-a Miro Totgergeli.

-Tomo Medved dobio je pet puta više glasova od drugog kandidata , Ivana Penave, točnije 79 posto, a svih četvero kandidata tima „Odvažno za Hrvatsku“ za potpredsjednike stranke uvjerljivo su pobijedili u svim gradovima i općinama Bjelovarsko-bilogorske županije. Stoga za zadovoljstvom možemo konstatirati da su ovi rezultati i više nego dobri – kazao je Totgergeli.

Konkretno, kandidatkinja za potpredsjednicu Zdravka Bušić dobila je 61 posto glasova, Ivan Anušić 69, Branko Bačić 66, a Butković 70 posto.

Zbog aktualne situacije s koronavirusom odaziv članstva na birališta bio je nešto manji od očekivanog, 34,8 posto, no i dalje zadovoljavajući. U pojedinim općinama glasovalo je i do 50 posto članstva.

-Da nije ove situacije s koronavirusom, izlaznost bi vjerojatno bila veća, no to svejedno ne bi utjecalo na konačni rezultat – vjeruje Totgergeli.

Nakon odabira vodstva na nacionalnoj razini, HDZ očekuju preslagivanja u županijama, općinama i gradovima, a s obzirom na trenutnu epidemiju, sve aktivnosti u temeljim ograncima do daljnjeg su otkazane. Nove upute očekuju se na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke i nacionalnog Vijeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!