DRŽAVNO ZEMLJIŠTE U zakup ide 739 hektara na području Ivanske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Sve spremno za raspisivanje natječaja za 25-togodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta ima Ivanska kojoj je program raspolaganja izradila Bjelovarsko-bilogorska županija. Županija je svoj posao odradila, a sada je na redu općina. Za raspolaganje je sve pripremljeno, poručio je za uručenja programa župan Damir Bajs.
– To znači da imaju sva odobrenja resornih ministarstava te drugih državnih ustanova i institucija. Tako da programi koje je županija radila nakon općina prije su u korištenju nego oni koji to isto još čekaju – kaže Bajs.
Na području Ivanske je ukupno 1305 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta od čega je za zakup predviđeno 739 hektara, a maksimalna površina po jednom korisniku je trideset hektara. Na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije je sto tisuća hektara državne poljoprivredne zemlje, kaže Bajs.
– Važno je da Program što prije poljoprivrednicima bude dan na korištenje. I to na način da im se to da na dugogodišnji zakup ili eventualno prodaju. Time mogu računati na dugoročnost ulaganja – rekao je Bajs.
Na taj način mogu i planirati proizvodnju što je u slučaju kada zemlju imaju na privremenom korištenju gotovo nemoguće. Županija inače Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem radi za deset općina koje ga nisu uspjele izraditi same.
 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!