MJERE U SMŽ Otvaraju se ambulante, svi zdravstveni djelatnici moraju biti na raspolaganju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK – Niz mjera s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa izdao je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Domovima zdravlja na području županije Stožer je naredio da osiguraju po jednu ordinaciju za pregled bolesnika koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom koja će raditi 24 sata dnevno. Osim toga, Domovi su dužni osigurati dostatnu količinu zaštitne opreme za sve zdravstvene radnike koje će biti raspoređeni na rad u ordinacijama, a obveza rada u ordinacijama vrijedi za sve zdravstvene radnike domova zdravlja kao i liječnike u sustavu ordinacija i privatne prakse na temelju koncesije.

Ambulante domova zdravlja kao i ambulante ordinacija i koncesionara koje se nalaze u zakupu prostora domova zdravlja dužne su primati samo hitne slučajeve dok se svi drugi pregledi trebaju otkazati. U radu sa strankama obavezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Izdane su i posebne preporuke vezane uz rad tijela državne uprave i javne ustanove u Sisačko-moslavačkoj županiji. Svima koji ovih dana ondje imaju nekog posla preporučuje se da komunikaciju sa službenicima obavljaju telefonski, poštom i online. U izvanrednim situacijama, kad preporučeni načini komunikacije neće biti mogući, službenici će komunicirati sa strankama na udaljenosti od jednog metra, bez neposrednog fizičkog kontakta, i to u hodniku ustanove ili institucije, a svi službenici obvezni su nakon rada sa strankama dezinficirati ruke.

Županijski Stožer jučer je donio i odluku o privremenom zatvaranju odmorišta Novska jug za sve osim za teretna vozila u tranzitu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!