OB BJELOVAR JE SPREMNA: Ne dolazite u krug bolnice, odgodite sve pretrage koje nisu hitne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Po uputama kriznog Stožera Ministarstva zdravstva, Opća bolnica Bjelovar do daljnjega otkazuje sav hladni program.

-Radit ćemo samo hitne preglede, akutne i subakutne. Naš rad odsad će biti limitiran, reduciran, znatno smanjenog opsega – pojasnio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch što očekuje pacijente u narednim danima.

Znači, svi oni pacijenti koji imaju zakazane pretrage, preglede ili ne hitne operacije, mole se da ne dolaze u krug bolnice. Naročito je to bitno za kronične bolesnike koji su najugroženija populacija. Iste mogu otkazati telefonom ili putem emaila.

A jutros je sve Bjelovarčane iznenadio i šator koji je podignut ispred ulaza u bjelovarsku Opću bolnicu. Ravnatelj pojašnjava čemu će on služiti.

Ravnatelj Ali Allouch spreman je na sve scenarije

-Šator će služiti kao trijaža kako se u slučaju pojave koronavirusa pacijenti ne bi uvodili u zgradu bolnice. Inače, danas smo održali još jedan sastanak sa savjetom za zdravstvo Bjelovarsko – bilogorske županije na kojem je odlučeno kako će do daljnjega liječnici opće prakse vaditi krv pacijentima i slati potom na analizu u naš laboratorij – pojašnjava Allouch.

Manji dio pacijenata koji ipak dođu osobno u krug bolnice kako bi izvadili krv, bit će okupljeni u šatoru, te će kontrolirano biti uvedeni u laboratorij, bez okupljanja u većem broju. Ravnatelj je potvrdio kako nema novih testiranja u bjelovarskoj bolnici, ali naznačio i zašto je još važno slijediti upute stručnjaka o izbjegavanju pretraga i operacija u ovome trenutku.

-Ne zbog korone već da ne potrošimo svoje zalihe jer je u ovom trenutku teško nadoknaditi materijale koji se nabavljaju iz uvoza – zaključuje Allouch.

Liječnika ima dovoljno zasad, a zaraženih koronavirusom na području Bjelovarsko – bilogorske županije nema. Ravnatelj je potvrdio kako su spremni na sve jer je logično da se pandemija koju je nemoguće zaustaviti osjeti i u našem gradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!