STOŽER KKŽ Otvorena telefonska linija i ambulanta za koronavirus

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije pokrenulo je telefonsku liniju za psihosocijalnu podršku osobama koje se nalaze u samoizolaciji ili u karanteni zbog koronavirusa. Svi koji imaju potrebe mogu se obratiti za pomoć stručnjacima na telefonski broj 091 9426 800 koji je za sve građane dostupan od 10 do 18 sati. Stručne osobe koje dežuraju na telefonu pružit će emocionalnu podršku te praktične informacije kako se lakše nositi sa situacijom.

-Ovim putem  još jednom apeliramo na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih preporuka, mjera i uputa pridržavanja higijenskog standarda (temeljito pranje ruku, izbjegavanje rukovanja, dezinfekcija prostora) te izbjegavanje zadržavanja  u prostorima u kojima boravi više ljudi, a sve u cilju  kako bi se spriječilo potencijalno prenošenje koronavirusa – poručuju iz koprivničko-križevačkog Stožera civilne zaštite te podsjećaju kako je od danas u Domu zdravlja Koprivničko – križevačke županije (Trg dr. Tomislava Bardeka 10 –ulaz s dvorišne strane) s radom započela ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus u koju se mogu javiti osobe sa ozbiljnim simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, grlobolje, kratkog daha i umora.

-Još jednom se mole pacijenti da ne dolaze direktno u ordinaciju već da  prvo kontaktiraju liječnika putem telefona (048/279-637) te dogovore postoji li potreba za dolaskom! Apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Posebno apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane, a građane ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da prijave slučajeve na broj Županijskog centra 112 kako bi se adekvatno reagiralo i djelovalo na vrijeme – poručuju iz Stožera.

Osobama starije životne dobi preporuča se zadržavanje u kućanstvima te izbjegavanje kontakta ukoliko nema prijeke potrebe. Također, apeliramo se na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!