ŽUPANIJSKE MJERE Nećemo štedjeti, već investirati!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija se može pohvaliti većim izvozom od uvoza. I dok je to inače razlog za optimizam, u doba pandemije koronavirusa ju to čini izloženijom negativnim gospodarskim efektima pri čemu su već sada najpogođeniji drvno-prerađivačka industrija i prijevoznici. No, 75 posto gospodarstvenika utjecaj korona virusa na poslovanje osjeća na vrlo različite načine, upozorava na vlastitom primjeru predsjednik Županijske komore Bjelovar, Jakov Čorić.
-Ja u tvrtki koju vodim sada imam dosta otežanu situaciju s nabavom repromaterijala. To su proteini, fosfati i slični proizvodi koji se u Hrvatskoj ne proizvode – rekao je Čorić koji upozorava kako to značajno poskupljuje proizvodnju.
Kako bi svojim poduzetnicima i obrtnicima pomogla da prevladaju nastale poteškoće, Bjelovarsko-bilogorska županija je pripremila niz mjera koje se nadovezuju na one Vladine. Zbog toga će sljedećeg tjedna održati izvanrednu sjednicu Županijske skupštine na kojoj će glavna točka biti rebalans proračuna, najavio je na današnjoj konferenciji za medije župan, Damir Bajs.
-Osigurat ćemo sredstva kojima podupiremo već najavljene kredite Vlade vezane uz likvidnost naših gospodarskih objekata, u ovom slučaju za financije plaća, režijskih troškova, troškova poslovanja – pojasnio je župan.
Procjenjuje se da će bjelovarsko-bilogorski gospodarstvenici podići od 300 do 500 milijuna kuna kredita za likvidnost, a Županija će im sufinancirati kamatu za što će iz proračuna izdvojiti oko pet milijuna kuna. Uz to se, najavio je Bajs, nastavljaju sve investicije, natječaji će se nastojati i ubrzati kako bi građevina imala posla jer će Županija sada, naglasio je župan, investirati, a ne štedjeti. To pozdravlja predsjednik županijske Obrtničke komore, Goran Grgić.
-Nama je uvijek bolje da nam se da posla, da zaradimo novac nego bilo kakav rezervni fond ili kreditne linije – rekao je Grgić i zaključio kako je moto obrtnika “dajte nam da radimo”. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!