HREBAK VLADI Omogućite nam da se odreknemo komunalne naknade!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak pozdravio je brzu reakciju Vlade Republike Hrvatske na krizu uzrokovanu koronavirusom, kao i mjere za ublažavanje njegova učinka na gospodarstvo i zaposlenost. U priopćenju koje je danas iz Gradske uprave stiglo na adrese medija podsjeća se kako je Grad Bjelovar također je donio niz mjera s ciljem zadržavanja razine zaposlenosti, investicija te nastavka povlačenja novca iz europskih fondova.

Rebalansom proračuna te će mjere biti provedene u najbržem mogućem roku, a one uključuju potpuno ukidanje prireza od 1. svibnja 2020. godine, zabranu zapošljavanja u svim gradskim ustanovama, značajno smanjivanje stavki namijenjenih sportu, kulturi, udrugama. Među navedenim mjerama je i odgoda plaćanja komunalne naknade za sve tvrtke jer se, napominju u Gradu, zakonski ne mogu odreći komunalne naknade. Upravo zbog toga Grad Bjelovar traži od Vlade Republike Hrvatske da omogući jedinicama lokalne uprave i samouprave da se mogu u potpunosti odreći naplate komunalne naknade.

-Naime, danas to zakonski nije moguće učiniti, a imalo bi konkretan učinak na gospodarstvo i zadržavanje razine zaposlenosti u razdoblju kada se privatni sektor susreće s krizom i neće biti u mogućnosti nadoknaditi promet koji će izgubiti tijekom trajanja krize – stoji u priopćenju, u kojem se nadalje navodi kako bjelovarski gradonačelnik Hrebak smatra kako se u ovoj krizi privatni sektor ne smije ostaviti na cjedilu, već da se upravo sada treba pomoći da se maksimalno ublaže negativni učinci krize kako bi i oporavak, koji se očekuje za nekoliko mjeseci, bio brži.

Ukoliko Vlada Republike Hrvatske to omogući, ističe bjelovarski gradonačelnik, Grad Bjelovar će se odreći naplate komunalne naknade za naredne mjesece, odnosno u vrijeme trajanja krize uzrokovane koronavirusom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!