- #ostanidoma -
BJELOVAR – Na situaciju s korona virusom su se na konferenciji za novinare u Bjelovaru osvrnuli Nezavisni hrvatski seljaci čiji je šef Mato Mlinarić još jednom ukazao na to da Hrvatska ne proizvodi dovoljno hrane za svoje potrebe.
-Imamo junećeg mesa oko 85 posto, imamo jaja negdje oko 85 posto. Znači, toga uvozimo 15 posto, a ulja imamo negdje oko 50 posto – upozorio je Mlinarić.
Čelnik seljačke udruge je stoga premijeru Plenkoviću postavio, kako je sam rekao, pitanje za milijun dolara.
-Hoće li opskrba trgovačkih lanaca i opskrba našeg pučanstva izdržati više od trideset dana – upitao je Mlinarić kojeg zanima i je li riješeno pitanje opskrbe s obzirom na zatvaranje europskih granica.
Nisu Nezavisni hrvatski seljaci zadovoljni ni mjerama koje je za ublažavanje posljedica korona virusa najavilo Ministarstvo poljoprivrede.
-Vidimo da naša ministrica kaže da zakup zemlje i neke druge namete koje poljoprivrednici moraju plaćati treba odgoditi, a mi u ovom trenutku tražimo da se oni oproste – rekao je Mlinarić.
Mlinarić traži i vraćanje podružnica Agencije za plaćanja u poljoprivredi u sve županijske gradove i produženje roka za podnošenje zahtjeva za potporama s 15. svibnja na 1. srpnja. No, ovo, naglašava, može biti i dobra prilika za postavljanje temelja za samodostatnost domaće poljoprivrede.
U međuvremenu je iz Ministarstva poljoprivrede stigla obavijest kako se rok za podnošenje zahtjeva za potporama pomiče na 15. lipnja.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!

- #ostanidoma -