APEL GRADONAČELNIKA Uključite se u aktivnosti Crvenog križa!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Gradonačelnik Ivica Kirin pozvao je sve građane, zbog novonastale situacije vezane uz epidemiju koronavirusa, da se uključe u akciju Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u dostavi potrebnih lijekova, higijenskih potrepština te namirnica nužnih za život starijim i nemoćnim osobama kako bi ih se zaštitilo u što je moguće većoj mjeri.

– Svi oni koji su u mogućnosti odvojiti dio svog vremena i vlastitim prijevoznim sredstvima obavljati dostavu nužnog starijim osobama i osobama koje nemaju pomoć od obitelji, prijatelja, susjeda ili drugih osoba, molim Vas, javite se Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica – poziva gradonačelnik Kirin.

Gradonačelnik napominje da je u ovoj situaciji najbitnija dobra priprema te da će Grad, sukladno mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, provoditi sve dodatne mjere u svrhu sprječavanja nekontroliranog širenja virusa. Naglasio je i kako su iste pripreme u tijeku te da za sada nema potrebe pojačavati mjere jer na području Virovitice za sada nema pozitivnih pacijenata.

– Molim građane da strogo poštuju pravila ukoliko im je propisana samoizolacija, a ostale da izbjegavaju nepotrebne kontakte i druženja te da bespotrebno ne putuju. Sada je najvažnije za svakog pojedinca da se ponaša odgovorno te da zajedno pazimo na starije sugrađane i budemo na pomoći oko nabave namirnica i potrepština kako se oni ne bi izlagali nepotrebnom riziku. Ako dođe do povećanog broja zaraženih na području grada, kao gradonačelnik donijet ću odluku o radnoj obvezi svojih pojedinih djelatnika te o korištenju službenih vozila za dostavu potrebnih namirnica – ističe Kirin.

Svi građani, koji mogu i žele sudjelovati u akciji, mogu se javiti na brojeve telefona GDCK Virovitica: 729-458 i 729-459. Građani koji se jave, po potrebi će biti obavješteni i uključeni u akciju, ovisno o mogućnostima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!