STIŽE POMOĆ Crveni križ poziva stare i nemoćne da im se jave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije sva tri gradska društva Crvenog križa – Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirat će pomoć starijim osobama kojima je kretanje ograničeno, koji iz bilo kojih razloga ne mogu dobiti pomoć svojih susjeda ili sugrađana, kao i osobama u samoizolaciji, a koji nemaju nikog drugog tko im može pomoći. Organizirat će se dostava potrebnih lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica. Brojevi dežurnih telefona, od 8 do 20 sati, na koje će se primati zahtjevi za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova su:

Koprivnica 048/642-193

Križevci 048/711-700

Đurđevac 097/639 1198

Crveni križ poziva građane da se samoorganiziraju na način da pomognu starijim i bolesnim osobama u svojoj blizini i osobama koje poznaju, poštujući propisane mjere opreza kako ne bi ugrozili ničije zdravlje.

Zaposlenici gradskih društava Crvenog križa te volonteri, koji će dostavljati potrebne lijekove i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, bit će propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Stanovnike se moli da se pridržavaju svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama. S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, Crveni križ apelira da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere, a njih se pridržavaju zaposlenici i volonteri Crvenog križa:

  • Kontaktirajte ih telefonski
  • Obilazite starije osobe, ali nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan
  • Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van
  • Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica
  • Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama
  • Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!