HVALEVRIJEDNA AKCIJA Osobe s invaliditetom donirale Domu zdravlja najtraženiji proizvod – maske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pomama za zaštitnim maskama ne prestaje. Zato se županijska ustanova Suvenir Arbor uključila u borbu protiv koronavirusa izradivši zaštitne maske za lice. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima je maske uručio ravnateljici Doma zdravlja Ljubici Čaić koja ne skriva zadovoljstvo i zahvalnost zbog ovog, trenutno vrlo važnog proizvoda.

Ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić

– Zahvaljujemo se što je započela proizvodnja maski. Naravno da će dobro doći za djelatnike Doma zdravlja koji su sada na prvoj crti obrane protiv koronavirusa. Dom zdravlja i sam pokušava nabaviti maske gdje god ima dobavljača koji šivaju maske, a svakako da će nam ova donacija za prvu ruku puno pomoći – kaže Čaić. 

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor sa svojom proizvodnom djelatnošću trenutno je stala, no odlučili su doprinijeti proizvodnjom maski.

Alen Bašćevan, ravnatelj Suvenir Arbora Sirač

– Otkazane su sve narudžbe drvnog asortimana. Jedino što smo mogli je dati ovaj mali doprinos proizvodnji maski. Imamo šivaonu sa sedam profesionalnih mašina od kojih je trenutno pet u funkciji. Pokušat ćemo osposobiti i ostale dvije da krenemo sa šivanjem onoga što je trenutno toliko potrebno – kaže Alen Baščevan, ravnatelj Suvenir Arbora. 

Bjelovarsko-bilogorska županija od svoje će ustanove otkupljivati maske, a zatim će ih donirati najpotrebitijima i to redom Domu zdravlja BBŽ, Općoj bolnici Bjelovar, Zavodu za hitnu medicinu, ali i Policiji te Domu umirovljenika.

– Bjelovarsko-bilogorska županija otkupila je ukupnost proizvodnje i mi ćemo je dijeliti sukladno potrebama. Zahvalio bi se ravnateljstvu i djelatnicima naše ustanove jer brzo su reagirali napravivši jednu proizvodnu liniju. To su osobe s invaliditetom koje sada pomažu nama – rekao je župan Damir Bajs.

Bajs dodaje da se u ovom trenutku u Općini Sirač u dvije smjene radi 500 maski koje neće riješiti ukupnost problema, ali će sigurno doprinijeti smanjenju opasnosti za sugrađane.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!