OBRTI ZA ČIŠĆENJE Drastičan pad, obitelji otkazuju čišćenje domova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prema odluci nacionalnog stožera civilne zaštite jučer su s radom prestali ugostiteljski objekti, ali i mnogi privatni obrti. No, uz pojačane mjere opreza, neki obrti rade i dalje. Među njima je i “Multiservis obrt za čišćenje” koji nudi usluge čišćenja klijentima na području Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. U trenutnoj situaciji svi su dobili upute kojih se trebaju pridržavati.

FOTO: FACEBOOK MULTISERVIS

– Upute sam dobila od svoje obrtničke komore, zaista nam cijelo vrijeme javljaju sve potrebne upute. Radimo, ali uz pojačane mjere opreza što znači da koristimo maske, zaštitne rukavice i sve ostalo što je potrebno. Ako radimo za dom zdravlja ili ambulante, obavezno koristimo dezinfekcijska sredstva – kaže vlasnica Marina Fuks.

Zbog novonastale situacije, kaže Fuks, usluge čišćenja jako se puno otkazuju, naročito čišćenje privatnih domova.

– Jako se puno otkazuje. Imali smo dosta uslužnih djelatnosti, primjerice za fizioterapeute, čistimo kafiće i slično. Sada nam je to sve otkazano – kaže Fuks.

No, kaže, čišćenje je na nekim mjesta potrebno tako da je nešto posla ipak ostalo. Čiste se zgrade te uredi koji još uvijek rade. Fuks dodaje da je praonica rublja i tepiha također otvorena, no korisnike se moli za pažnju.

FOTO: FACEBOOK MULTISERVIS

– Praonica uredno radi s tim da sve molimo da nam ili izvana daju robu ili ulaze jedan po jedan – rekla je Fuks.

U situacijama zatvaranja objekata i obrta ne ostaje puno izbora jer, kaže Fuks – “Ako ne rade oni ne radimo ni mi”. Dodaje kako će nastojati zadržati radnike uz moguće korištenje preostalih godišnjih odmora. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!