OTKAZALI TEREZIJANU Tvrde da nema potrebe za panikom, ali nije ni vrijeme za proslave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako su imali velike planove za 25. jubilarnu Terezijanu koja se ove godine trebala održati od 19. do 21. lipnja, Grad Bjelovar otkazao je najveću gradsku manifestaciju. Kratko i jasno su poručili kako trenutačno nije vrijeme za proslave i fešte, već sav mogući novac moraju usmjeriti ka oporavku gospodarstvenika i obrtnika.

FOTO: FACEBOOK TZ BILOGORA – BJELOVAR

-Ne treba širiti paniku, ali smatramo da Terezijanu možemo organizirati i iduće godine kada sve ovo prođe. Sada je bitno da zajednički prebrodimo ovu situaciju, zajedno s privatnim sektorom i gospodarstvenicima kojima Grad Bjelovar stoji na usluzi. U svakodnevnom smo kontaktu i s poduzetnicima, obrtnicima, ali i sa županijskom Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem obrtnika – kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić dodavši kako je puno aktivnosti vezano uz ovogodišnju Terezijanu već bilo dogovoreno te su ih sve redom otkazali. Osim koncerata i glazbenih nastupa, kulturni dio također je već dio isplaniran.

Dario Hrebak i Igor Brajdić

-Novac je sada potrebniji gospodarskom sektoru, kao što je važno ukinuti komunalnu naknadu na tri mjeseca za sve gospodarstvenike, i to uz mogućnost produljenja – istaknuo je Brajdić podsjetivši da su već donijeli odluku o ukidanju prireza koji će stupiti na snagu s 01. svibnjem, kao i niz drugih mjera za oporavak onih koji su trenutno najpogođeniji novonastalom situacijom. Ovu odluku, tvrdi dogradonačelnik mnogi su dočekali s odobravanjem.

-Ljudi podupiru otkazivanje Terezijane, slažu se s time da fešte treba odgovditi za neka bolje vremena. Ponavljam, ne treba širiti paniku, ali nije vrijeme za zabavu – zaključio je Brajdić. Inače, Grad Bjelovar otkazao je sve manifestacije koje su trebale biti održane u proljetnom razdoblju, a zasad su se zadržali na lipnju, odnosno na Terezijani. Ostaje nam za vidjeti što će donijeti ljetni mjeseci.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!