POMOĆ PRIVREDNICIMA Grad Lipik odriče se više potraživanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – S ciljem olakšanja poslovanja poduzetnicima koji mogu doći u poteškoće te prevencije potencijalne štete, a potaknuti sjednicom užeg predsjedništva Udruge gradova u vezi prijedloga mjera za pomoć gospodarstvu uslijed cjelokupne situacije u pogledu epidemije Covid-19, čelništvo Grada Lipika donijelo je odluku o mjerama pomoći zbog posljedica epidemije.

Njome će biti oslobođeni plaćanja naknade za korištenje javnih površina i zakupa poslovnih prostora poslovni subjekti kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka 2020. godine obustavljen rad.

Isto tako, oslobađaju se plaćanja ekonomske cijene vrtića korisnici koji radi obustave rada ne koriste usluge vrtića i to za puni iznos troška, a ne djelomično kao što je dosad bilo uobičajeno za vrijeme izostanka djeteta.

Nadalje, Grad Lipik odgađa naplatu dospjelih potraživanja i javnih davanja za vrijeme trajanja epidemije Covid-19 i važno je istaknuti kako za vrijeme odgode neće biti obračunavanja zateznih kamata. Ovdje se radi o različitim postupcima naplate već dospjelih, a neplaćenih potraživanja.

Kao datum dospijeća naplate komunalne naknade za poslovne prostore utvrđen je 30. travnja 2020. godine., a iz Grada poručuju kako će se odredbe spomenute redovito usklađivati s odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ovisno o dužini trajanja restrikcija i same epidemije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!