PORUKA GRADONAČELNIKA Čuvajte sebe i druge, posebice stare!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Svojim sugrađanima povodom epidemije koronavirusa obratio se garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

s obzirom na izvanredne okolnosti nastale pojavom epidemije aktiviran je Stožer civilne zaštite Grada Garešnice. Stožer civilne zaštite pratit će razvoj događaja i situacije na terenu te sve odluke, mjere i preporuke Stožera civilne zaštite RH i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, sastajati se po potrebi i izvještavati stanovništvo. Molimo Vas da se pridržavate svih preporuka i preventivnih mjera, pogotovo mjera opreza koje mogu umanjiti infekcije. Apeliram na građane kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite po pitanju održavanja higijene i smanjivanja nepotrebnog socijalnog kontakta boravkom na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

Za sada na našem području nema oboljelih osoba no ukoliko se dogodi takav scenarij, važno je da izbjegnemo paniku, a da istovremeno budemo odgovorni i disciplinirani. Pridržavajte se svih mjera i preporuka i čuvajte naše starije članove obitelji i kronične bolesnike, oni su najugroženija skupina stanovništva, za njih je poželjna samoizolacija pa sve vas mlađe pozivam na solidarnost. Pomozite starijim osobama u pružanju pomoći, u nabavi potrebnih lijekova i namirnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!