DRŽAVNI VRH NA OKUPU Predsjednik Milanović poručio građanima da slušaju samo Stožer i Vladu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Nakon izvanrednog sastanka Vlade RH zbog jutrošnjih potresa, javnosti su se obratili predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. Predsjednik je apelirao na građane da slušaju samo provjerene informacije.

-Slušajte vijesti i informacije od nadležnih, a to je prije svega predsjednik Vlade i Stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti – poručio je građanima Milanović.

Premijer Plenković je istaknuo kako je potres koji je rano jutros pogodio Zagreb najteži u posljednjih 140 godina. Skrenuo je i pozornost na činjenicu da trenutno imamo dvoje kontradiktorne situacije – zbog epidemije ljudi bi trebali biti u zatvorenom, a zbog potresa vani. Stoga je premijer još jednom apelirao na ljude koji su na otvorenom da se drže na preporučenoj distanci od dva metra. Napomenuo je i kako su zgrade građene nakon 1965. godine sigurne.

Na izvanrednoj pressici je napomenuto i kako su sve hitne službe na terenu, angažirana je i Hrvatska vojska, čišćenje Zagreba je počelo.

Demantirana je i informacija koju su jutros prenijeli brojni domaći mediji kako je u potresu smrtno stradalo 15-godišnje dijete. Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, a kasnije i premijer potvrdili su kako je dijete nije smrtno stradalo, ozlijeđenoje i pruža mu se odgovarajuća zdravstvena skrb.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!