STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Slušajte stručne službe, ne nasjedajte na lažne vijesti na društvenim mrežama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Od jučer u 16 sati u Hrvatskoj je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj popeo na 235, potvrdila je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević. S obzirom da je zbog potresa koji su od jutros više puta pogodili Zagreb i okolicu više ljudi izašlo iz zgrada na otvoreno, Grba Bujević dale ne nekoliko uputa o ponašanju na otvorenom kako bi se spriječilo daljnje širenje epidemije. Prije svega, potrebno je držati razmak od dva metra te izbjegavati grupiranja. Nadalje, građanima se savjetuje da se toplo odjenu, u debele hlače, jakne, kape i šalove kako bi se izbjegla moguća pothlađenost.

Javnosti se obratio i seizmolog Krešimir Kuk koji je kazao kako su tijekom dana moguća lakša podrhtavanja tla, no kako je najgore prošlo. Upozorio je građane koji su na otvorenom da se odmaknu od oštećenih zgrada.

Javnosti su se obratili i predsjednik Milanović i premijer Plenković koji su istaknuli kako je ovo najsnažniji potres u Zagrebu u posljednjih 140 godina.

Svi su zamolili građane da slučaju naputke stručnih službi te da ne nasjedaju na brojne lažne informacije koje kruže društvenim mrežama.

Na terenu su sve hitne službe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!